Deze website maakt gebruik van cookies. Wij vragen uw akkoord.
Voor meer informatie, lees onze privacy statement.

Over Geerte - Borstvoeding Academie Groningen, Nederland
Hai ik ben Geerte, moeder van drie kinderen. Alle drie heb ik borstvoeding mogen geven.

Mijn eigen wens om moeder te worden had ik al vroeg. Op mijn 20e kreeg ik mijn eerste kind. Ik was toen nog in opleiding was tot Gediplomeerd Drogist. Al snel merkte ik dat mijn hart meer lag bij de verzorging van ouders en kind en koos ik voor het vak Kraamzorg. Ik heb ik de Kraamzorg een goede basis gelegd voor mijn werk als Lactatiekundige. Ik weet als geen ander hoe het er in de eerste hectische weken aan toe kan gaan.

Tijdens de kraamzorg opleiding kwam ik er achter dat het vak Borstvoeding mij het meeste raakte. Ik stippelde mijn pad uit en ben uren gaan maken om uiteindelijk met 1000 ervaring uren aan borstvoeding mijn opleiding tot Lactatiekundige met een examen goed af te ronden.

In 2011 ben vol trots mijn praktijk Lactatiekundige Groningen gestart, waar ik inmiddels honderden gezinnen heb mogen helpen en ondersteunen bij de uitdaging die borstvoeding soms met zich mee brengt.

Puur natuurlijk en nuchter! Daar sta ik voor.

Ik zie het kind als onderdeel van het gezin, een samenspel tussen ouders en kind. De baby reageert op de ontspanning, spanning, reactie en interactie van de ouders. Tijdens mijn contact met ouders probeer ik dit ook bij de ouders over te brengen. Te laten zien wat de baby doet en daar een actie op uit te leren zetten. Zo leer je het kindje kennen vanuit zijn eigen natuurlijke gedrag.
 

Mijn passie voor baby’s begon al vroeg.

Als jong meisje zat ik op verjaardagen en bij bezoekjes altijd graag met de aanwezige baby op schoot. Ik was ook al snel oppas en wist kindjes altijd goed te troosten. Dit viel mijn omgeving ook op. Ik werd ook wel eens gekscherend de Babyfluisteraar genoemd.

Nog steeds heb ik altijd een rustgevende uitwerking en kan baby’s goed troosten en rustig krijgen. Ik heb geleerd kindjes te bestuderen, daar actie op in te zetten en dit werkt.

Met de Borstvoeding Academie komt mijn grootste wens uit.

Ik kan nog meer mensen helpen, ondersteunen en voorbereiden op de borstvoeding. Vanuit de natuurlijke reflexen, gedrag van je kindje en wat de natuur bedacht heeft te handelen en je borstvoeding een goede start te geven en succesvol borstvoeding te blijven geven. Verder krijg je nuchtere adviezen die je kan uitvoeren en waar je mee uit de voeten kan zonder moeilijke termen en theorieën.

 

Vind je het leuk om ervaringen van moeders, vaders en zorgverleners te volgen?

Luister dan naar mijn Podcasts. De Borstvoeding Academie Podcast heeft regelmatig nieuwe onderwerpen en leuke en informatieve gesprekken.

Volg mijn account zodat je direct een melding krijgt als er een nieuw verhaal online staat.

Luister je mee?